Workshop website maken

In het laatste weekend van februari klommen we met zessen achterin Morgenrood de ietwat steile trap op naar De Toevlucht, de vergaderruimte op de eerste verdieping. Daar verschansten we ons van vrijdagavond tot en met zondagochtend, gewapend met laptops, papier en een beamer, om de beginselen te leren van het maken van een website met behulp van het programma WordPress.

Wij, dat waren de vijf deelnemers en Koos van Kampen, de beheerder van de websites van Morgenrood en de Nivonafdeling Brabant. Hij heeft de deelnemers wegwijs gemaakt in het oerwoud waar we in terecht kwamen. Een oerwoud dat bestond uit pagina’s en berichten, thema’s en instellingen, plugins en widgets, links en reacties, foto’s en teksten, een domein en een titel, een header en een sidebar, kleuren en achtergronden. Te veel om op te noemen. Maar we konden er bijna geen genoeg van krijgen. We moesten iedere keer zowat naar beneden gesleurd worden om te gaan eten of om tijd te nemen voor de broodnodige ontspanning.

Alle deelnemers hadden vooraf een idee waar zij een website over wilden maken, de een over haar kunstwerken of over een boot, anderen over de buurtvereniging of een woongemeenschap. Allemaal willen we graag de wereld via een website vertellen over dingen die ons aan het hart gaan. En allemaal hadden we na deze weekend-workshop het idee dat we daarin een goede eerste stap hadden gezet. En dat we er hierna thuis verder mee aan de slag kunnen. Hoewel we dan de uitstekende begeleiding van Koos en de prima verzorging door de huiswachten zullen moeten missen!

Kris van Weegberg