Wandelgroep NIVON-Zuid

Nivon wandelgroep-Zuid is in het weekend van 1-3 april met zo’n 20 personen op pad geweest. De meeste leden komen uit Noord-Brabant, dus Oisterwijk is dichtbij. Zo dichtbij dat we er eigenlijk nooit eerder geweest waren. Je kunt immers altijd wel even naar de Kampina en de vennen.

Daarom was het een zeer aangename verrassing om zo dichtbij zo lekker te kunnen wandelen. De kaart, die in Morgenrood te koop is, gaf tal van keuzes uit lange en korte routes.

Vrijdag was de inloopwandeling, even kijken hoe de benen en voeten het houden. Een rondje Belversven was de eerste bestemming, al snel bleek er een extra lus bij te kunnen.

bank Belvertsven

Op zondag wilden we de vennenkant vanwege drukte vermijden, dus daar gingen we de zaterdag als eerste heen. Via drie routes verkenden we die dag de Vennen en ontmoeten we elkaar bij het terras van het bezoekerscentrum.

Zondag kwam de beloofde zon er goed door en maakten we een prachtige tocht door de Kampina. Onze “wandelboss” kent het gebied heel goed en leidde ons met de mooiste lussen langs de Beerze, de vistrappen en de heidegebieden.

Wandelen is een deel van het verhaal. De locatie Morgenrood bood een prima plek om samen de maaltijden te bereiden, binnen en buiten met de club bij te praten, plannen te maken voor de wandelingen en de volgende activiteiten.

Volgend jaar gaan we weer samen op pad.

wandelgroep Nivon zuid.jpg