Schouwburg

Schouwburg Eindhoven seizoen 2016-2017

Ieder jaar bezoekt een groep van 15-20 leden van NIVON afdeling Brabant een aantal voorstellingen in het Parktheater in Eindhoven.

In april 2016 is er een keuze gemaakt door de Commissie Schouwburg die bestaat uit Carla en Daan van Asselt, Fia van Deursen en Jeanette Bosse uit het aanbod voor het seizoen 2016/2017.

We bezoeken de volgende voorstellingen:

Sunshine Boys (30 september 2016)sunshine boys

André van Duin schittert, samen met Kees Hulst, als variétéduo in de legendarische komedie The Sunshine Boys. Zij spelen twee komieken die na jaren ruzie proberen om nog één keer samen op te treden. De confronterende hereniging van deze twee rasartiesten op leeftijd zorgt voor zowel zeer komische als ontroerende momenten

Moeders en Zonen (28 oktober 2016)

Moeders en ZonenVoor het eerst samen op de planken: toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw. In deze Broadwayhit volgen we een moeder die de ex-partner van haar overleden zoon bezoekt. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar aan aids overleden zoon, gaat zij de confrontatie aan. Zou het haar lukken om hem zijn hervonden geluk te gunnen?

Draai het eens om (26 november 2016)

Draai het eens omKijken er vier miljoen mensen naar een datingprogramma omdat het zo goed is? Of omdat zoveel andere mensen kijken? Wordt een schrijver uitgenodigd bij een talkshow omdat hij een mooi boek schrijft, of wordt een boek mooi omdat het wordt besproken bij een talkshow? De mannen van NUHR trekken in de theatershow Draai het eens om alles in twijfel.

Sneeuw (26 januari 2017)

In Sneeuw (2002), van de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk, worden thema’s als liefde, politiek en religie met elkaar versneeuwweven tot een complex geheel. Met subtiele humor schetst Pamuk een portret van zijn vaderland: een immens grensgebied tussen westerse en oosterse waarden, een wereld waarin rede, lust en religie al eeuwenlang vechten om voorrang.

Dr. Miracle’s last illusion (14 februari 2017)

Dr MiraclesDr. Miracle’s last illusion is een flamboyante en melancholische ode aan het illusionisme. In een reeks opera- en dansscènes op muziek van Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky wordt het verhaal verteld van de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle, wiens assistente tijdens een show om het leven komt. Hij wil er meer van weten. Op zijn zoektocht raakt hij verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen.

Pablo (15 februari 2017)

PabloDe Spaanse choreograaf Marcos Morau is een van de opvallendste Europese dansmakers van dit moment. Met Pablo brengt hij een spektakelstuk met dans, theater en livemuziek over het Spanje van Pablo Picasso. Morau geeft de voorstelling een fantasierijke en filmische enscenering. De voorstelling voert u via de levensloop van Picasso mee langs de ontwikkeling van de Spaanse maatschappij tijdens burgeroorlogen, dictatuur en hervormingen. Ook krijgt u een kijkje in de temperamentvolle volksaard en de botsing tussen traditie en vernieuwing. Pablo wordt gedanst door het volledige Scapino-ensemble en begeleid door Sinfonia Rotterdam.

Volle Bloei (24 maart 2017)

Volle BloeiWannneer ben je in de bloei van je leven? Sommige mensen bloeien al in hun jonge jaren, voor anderen begint het leven na hun veertigste en sommigen bloeien pas op tijdens hun pensioen. In deze nieuwe voorstelling zingt La Bloemen vanuit de grond van haar hart, maakt naar hartenlust grappen en pakt misschien zelfs haar dirigeerstokje erbij. De geliefde zangeres en cabaretière zet zich vol overgave in om haar levenslust op u over te brengen. Een muzikale voorstelling vol relativerende humor waarin Bloemen weer flink kan uitpakken.

Voest (6 april 2017)

Voest“Voest!? “D’as Twents voor vuist” “Vuist?! Gaat Nathalie Baartman knokken?” “Vechten voor vrolijkheid en een beetje meer liefde, alsjeblieft” “Hoe?” “Door zelf maar ‘ns te beginnen” En de rest volgt vanzelf! Tenminste, volgens het persbericht. “Haar met dik Twents accent aangebrachte wereldvreemdheid werkt op de lachspieren, maar weet ook te ontroeren”, schreef de Volkskrant over haar vorige programma Louter. Gewapend met haar accordeon, grilligheden en Twents accent, maakt Baartman cabaret dat met niks of niemand te vergelijken is. Voest: een vurige voorstelling van een ontembare vrouw op vredesdrift.

Il Barbiere di Siviglia (18 mei 2017)

Il BarbiereHet verhaal van Rossini’s Il Barbiere di Siviglia is een duizelingwekkende intrige waarin alles om de liefde draait. Graaf Almaviva haalt heksentoeren uit om de mooie, jonge en rijke Rosina te schaken, tegengewerkt door rivaal dokter Bartolo en geholpen door de sluwe kapper Figaro.
Regisseurs Geert Lageveen en Leopold Witte laten de hoofdpersonen vechten tegen het ouder worden, met als middelpunt Bartolo, die maar niet kan accepteren dat Rosina kiest voor iemand van haar eigen leeftijd. Een schitterende opera over jeugd en ouderdom, liefde en begeerte.